Over Musica Amare

Geschiedenis

Musica Amare is opgericht in 2000, het koor heette toen nog Koor Zonder Grenzen. In september 2018 is de naam veranderd in Musica Amare. De naam van het koor heeft een dubbele betekenis. In het Italiaans betekent het “Houden van muziek” en in het Hidoestaans betekent het “Muziek voor altijd”. Musica Amare is verbonden aan de parochie Heilige Maria Magdalena. We zingen voornamelijk tijdens de eucharistievieringen in de St. Werenfriduskerk in Elst.

Het koor staat sinds 2010 onder leiding van Britt de Bakker. We hebben 26 leden en we repeteren elke maandagavond om 20.00 uur in deze kerk. Houdt u van zingen en wilt u ons koor komen versterken, kom dan gerust eens langs op maandag en zing een paar repetities mee. De sfeer van ons gezellige en enthousiaste koor werkt aanstekelijk. U zult meteen mee willen doen.

Dirigent

Dirigent Britt de Bakker studeerde Docent Muziek aan het conservatorium te Zwolle, met als hoofdinstrument viool. Zij vervolgde haar studie met de opleiding Koordirectie aan het conservatorium te Utrecht bij hoofdvakdocent Rob Vermeulen. Haar diploma behaalde zij met het uitvoeren van het Requiem van Durufle.
Beide opleidingen rondde zij cum laude af.
Van 2009 tot 2018 werkte zij als dirigent en muziekdocent op de vrije school ‘Karel de Grote College’ in Nijmegen. Hiernaast is zij als vaste dirigent verbonden aan ‘Musica Amare’ in Elst en ‘Cantatekoor Wageningen’.